Mette Johnsen
Ørhagevej 84
7700 Thisted

@: mail@mettejohnsen.dk
m: +45 61309310

Mette-Johnsen

Jeg er 43 år og bor med min mand og mine to børn i Klitmøller, Cold Hawaii, hvor jeg er super stolt af at være en del af fællesskabet Cowork Klitmøller.

Selvom jeg ikke er decideret naturfotograf, så føler jeg faktisk, at jeg dagligt bliver inspireret af naturen: lysets vekslen, smukke linier i landskabet, tåge, gus og havets forskellige udtryk.

Måske er det også derfor, jeg i mit arbejde allerhelst fotograferer ude og udnytter det naturlige lys. Jeg kan godt lide, at jeg ikke HELT er herre over, hvilke forhold jeg har at gøre med. Jeg kan lide, at vejret giver mig nogle begrænsninger ...og nogle muligheder, jeg måske ikke selv havde tænkt på hjemmefra. Og så kan jeg lide, at hvis jeg ser et godt lys, skal det udnyttes lige nu, for om lidt er det væk – eller i hvert fald anderledes. Det holder mig vågen.

Jeg har været freelance fotograf siden 2003. Det er altså efterhånden snart rigtig mange år med rigtig mange meget forskellige opgaver. Der har været store opgaver og små opgaver, omfattende setups og helt enkle fotograferinger. Der har været unge, gamle, skolebørn, fiskere, direktører, nøgenbadere, kendte og sågar et par kongelige :). Der har været private portrætter, betalte modeller og så en frygtelig masse, som jeg har fanget på min vej, og som har indvilliget i at give lidt af sig selv og sin tid. Jeg er kommet bag scenen, ind i produktionen, med til store øjeblikke og små sjove episoder. Kort sagt: Jeg har et fantastisk spændende og afvekslende job, og det er netop forskelligheden i hverdagen og i de personer, jeg møder, jeg holder mest af.

Selvom jeg holder af forskelligheden, har jeg dog undervejs sporet mig ind på, at jeg mest er til erhvervsopgaver. Og min absolutte favorit er at fotografere til mit stockphoto site. Her har jeg friheden til at tage billederne præcis, når jeg synes, motivet er der. Jeg håber, at rigtig meget af mit fremtidige arbejde kommer til at ligge her.